“Βρες ρούχα φτιαγμένα για εσένα” από την Στεφανία Κανελλοπούλου

“Βρες ρούχα φτιαγμένα για εσένα” από την Στεφανία Κανελλοπούλου

“Βρες ρούχα φτιαγμένα για εσένα” από την Στεφανία Κανελλοπούλου

Πριν σου περιγράψω μερικά από τα είδη και τις ιδιότητες ρούχων που θα βρεις στην αγορά ώστε  να μην αγοράσεις ξανά ρούχα που θα ξεμείνουν στην ντουλάπα σου, θα επαναλάβω  το Νο1 μυστικό: Αν δεν νιώθεις άνετα με αυτό που φοράς, εμπιστεύσου την κρίση σου, μην το φορέσεις, ότι γνώμη και να έχουν οι άλλοι.

Έστω και ενστικτωδώς, γνωρίζεις ποιο ρούχο είναι ραμμένο για σένα. Από την άλλη,  καλό είναι να μην εγκλωβίζεσαι σε συγκεκριμένο στυλ καθώς η ίδια εσύ, έχεις πολλά διαφορετικά στοιχεία στον χαρακτήρα σου και διαφορετική διάθεση ανάλογα με την μέρα ή την περίσταση.   Για να αναπτύξεις την ικανότητα να επιλέγεις τα κατάλληλα ρούχα, αρχικά χρειάζεται να παρατηρήσεις διεξοδικά τον εαυτό σου και να εντοπίσεις τα δυνατά και αδύναμα στοιχεία του.

Έχεις τονισμένη περιφέρεια ή τονισμένο κορμό; Υπάρχουν αντικειμενικές ατέλειες και υποκειμενικές ατέλειες, αλλά αυτό δεν έχει σημασία καθώς ο σκοπός μας είναι να επιτύχουμε ένα ντύσιμο που να νιώθουμε άνετα. Βγαίνοντας την επόμενη φορά στα μαγαζιά, πρέπει να ξέρεις τι θέλεις και να τα θέλεις όλα. Φυσικά, δοκίμασε οτιδήποτε θα σου κάνει εντύπωση (αυτή είναι η χαρά του να βγεις για ψώνια), αλλά αγόρασε μόνο ότι σου κάνει 100%.   Σε αυτό και στα επόμενα άρθρα, θα φτιάξουμε ένα κατάλογο με τα είδη των ρούχων που μπορείς να βρεις στην αγορά και τις ιδιότητες που έχουν, ώστε στην συνέχεια η βόλτα στα μαγαζιά να γίνεται παιχνιδάκι.

  Η φούστα.

  Η κλασσική: Σε ίσια γραμμή, με το κλασσικό άνοιγμα στο πίσω μέρος ,με την μέση της να ξεκίνα περίπου πέντε πόντους κάτω από τον αφαλό, με μήκος που κυμαίνεται από το πολύ κοντό μέχρι το πολύ μακρύ. Είναι η ίδια φούστα που φορανε οι κοπέλες στην παρέλαση αλλά και οι γυναίκες γραφείου στο ταγιέρ τους. Είναι το κομμάτι που στο σωστό νούμερο ταιριάζει σε όλες τις φιγούρες αλλά στην απλή version της, δεν θα προσθέσει ή θα αφαιρέσει κάτι στο στυλ σου. Φαίνεται όμως καταπληκτική με μεσάτο σακάκι, για τις γυναίκες με περιφέρεια, ή σακάκι σε αμπίρ γραμμή (δηλαδή που ανοίγει από το ύψος του στήθους), για τις γυναίκες με τονισμένο κορμό. Επίσης, είναι εκείνη η φούστα που άνετα θα δεχτεί μια άνετη μπλούζα με μανίκια σε στυλ νυχτερίδα ή πουκάμισο, μαζί με μια ζώνη κουμπωμένη σε οποιοδήποτε ύψος.  

Η ψηλόμεση: Η ψηλόμεση είναι μια ιδιόμορφη φούστα, που πέρα από την χαρακτηριστική ψηλή της μέση, μπορεί να συνεχίζει σε ίσια ή σε άλλη γραμμή. Μην την επιχειρήσεις  αν  η μέση δεν είναι το δυνατότερο σημείο, γιατί αν δεν είναι ακριβώς στο σωστό νούμερο και δεν εφαρμόζει παντού, έχει την τάση να μαζεύει προς τα πάνω, πράγμα που δεν την κάνει και ιδιαίτερα βολική. Από την άλλη, όταν φορεθεί σωστά δημιουργεί ένα εκθαμβωτικό look.  Συνδύασε την, είτε με πουκάμισο, είτε με ένα στενό ζιβάγκο. Μια έξυπνη επιλογή είναι να την συνδυάσεις με ένα κομμάτι με πολύ φαρδιά μανίκια, που θα τονίσει ακόμα περισσότερο την μέση ενώ μια πρόκληση για ιέριες του στυλ, είναι να βρεις ένα Τ-shirt που θα ταιριάξει με το ρετρό ύφος αυτής της φούστας.

 Σε γραμμή Α: Μοιάζει με το σχήμα του Α, γιατί φαρδαίνει αναλογικά προς τα κάτω. Είναι η αγαπημένη φούστα για τις γυναίκες με περιφέρεια επειδή δεν τις προδίδει ποτέ: μπορεί να συνδυαστεί με οτιδήποτε απλά αγκαλιάζει την μέση. Η προσοχή που χρειάζεται αυτή η φούστα είναι στο μήκος από το κομμάτι που θα φορέσουμε από πάνω. Χρειάζεται είτε να σταματήσει ακριβώς εκεί που αρχίζει η φούστα, ή, εάν πρόκειται για το πανωφόρι μας, να τελειώνει κάτω από το τελείωμα της. Η μια και μοναδική περίπτωση που σπάει ο  κανόνας, είναι όταν το παλτό-καμπαρντίνα-μαντό, είναι σε και αυτο Α γραμμή και σε χρώμα που να ταιριάζει με την φούστα.  

Τουλίπα: Είναι η φούστα που ανοίγει στο ύψος της περιφέρειας και ξανακλείνει στο ύψος των γονάτων.  Είναι η φούστα κυριολεκτικά πασπαρτού (όταν τη βρείτε στα μαγαζιά μην την αφήσετε), γιατί ταιριάζει σε όλες, αφού καλύπτει την περιφέρεια ή δημιουργεί καμπύλες εκεί που χρειάζεται. Ταιριάζει με τα πάντα, αρκεί αυτά να μην είναι πολύ μακριά και τα πηγαίνει εξίσου καλά με χαμηλά η ψηλά παπούτσια. Οι πλατφόρμες (νέας γενιάς με το στενό τακούνι) βέβαια και είναι η αδυναμία της, επειδή και η τουλίπα και οι πλατφόρμα είναι θηλυκή και δυναμική ταυτόχρονα.  

Βalloon: Είναι η φούστα με το λάστιχο στο τελείωμα της που ταιριάζει σε όλες ανάλογα με το ύφασμα της. Μια από ταφτά, η οποιοδήποτε ύφασμα στέκεται θα δώσει τον παραπάνω όγκο που χρειάζεται κάποια με στενή περιφέρεια ενώ μια από μαλακό ύφασμα, θα αγκαλιάσει τις τονισμένες καμπύλες.  

Gypsy: Είναι η φούστα σε πατρόν ελαφρώς Α γραμμή, με τα πολλά διαδοχικά βολάν. Αυτό που χρειάζεται να θυμόμαστε  για αυτή τη φούστα είναι να ελέγχουμε που αρχίζουν τα βολάν, γιατί αν αρχίζουν στο λάθος μέρος είναι καταστροφή. Μια γυναίκα χωρίς καμπύλες χρειάζεται τα βολάν στους γοφούς, ενώ οι μεσογειακές αναλογίες όχι. Η συγκεκριμένη φούστα, επειδή έχει έντονη προσωπικότητα χρειάζεται απλούς συνδυασμούς για να μην βγει φορτωμένο αποτέλεσμα.    Είναι σημαντικό εκτός από το πατρόν, το σήμα δηλαδή της φούστας, να βρούμε και το μήκος που πρέπει να έχει. Ένας γενικός κανόνας λέει, να τελειώνει στο πιο αδύνατο σημείο του ποδιού, αλλά αν έχεις την εμπειρία μπορείς να πειραματιστείς περισσότερο.  

Κανελλοπούλου Στεφανία

Αισθητικος-Stylist Pan-Sik,

Scuola di moda

Merchandising Grande di moda