“Παρουσία με στυλ σε έξι βήματα” από την Στεφανία Κανελλοπούλου

“Παρουσία με στυλ σε έξι βήματα” από την Στεφανία Κανελλοπούλου

“Παρουσία με στυλ σε έξι βήματα” από την Στεφανία Κανελλοπούλου

Πόσες φορές έχουμε ένα σημαντικό ραντεβού, αλλά καμία ιδέα πώς να ντυθούμε; Ή πόσες άλλες φτιάχνουμε στοίβες από φορεμένα ρούχα καταλήγοντας στο “δεν έχω τίποτα να βάλω”.  Ακόμα, όταν εκείνη η – όχι και τόσο όμορφη- κυρία μπαίνει στο γραφείο και κλέβει τις εντυπώσεις με το στυλ και τον αέρα της. Σίγουρα τα ρούχα δεν προσδιορίζουν την ταυτότητα μας ΟΜΩΣ έχουν την δύναμη να δημιουργήσουν την πρώτη και συχνά καθοριστική εικόνα.

Στο styling υπάρχει ένας βασικός κανόνας: “Σημασία έχει πώς φοράμε και όχι τι φοράμε.” Αυτό καταφέρνουν οι πιο στυλάτοι άνθρωποι. Να φορούν τα ρούχα τους και όχι να τους φοράνε. Μπορούμε να πειραματιστούμε με αυτά τα έξι βήματα που οδηγούν σε ένα επιτυχημένο ντύσιμο.

Βήμα 1o . Βρες ενα κομμάτι και κανε το πρωταγωνιστή στο σημερινό σου ντύσιμο. Παρατήρησε το. Μπορεί να είναι το καινούργιο μεταξωτό μωβ πουκάμισο ή η αγαπημένη σου τσάντα που την έχεις χιλιοφορέσει, δεν έχει σημασία. Τι αίσθηση βγάζει; Για παράδειγμα, μπορεί να είναι ένα ρούχο αέρινο ή να θυμίζει ανατολή.

Βήμα 2o : Εντόπισε ένα αξεσουάρ ή ένα ζευγάρι παπούτσια που βγάζουν την ιδία αίσθηση. Μπορεί να είναι ένα ζευγάρι σκουλαρίκια, ένα φουλάρι ή ακόμα και το μακιγιάζ που να δίνουν την ίδια αίσθηση με το κομμάτι – πρωταγωνιστή και θα δέσουν το σύνολο.

Βήμα 3o : Συμπλήρωσε με ουδέτερα κομμάτια. Το παλιό αγαπημένο τζιν, το μαύρο στενό παντελόνι, τη φούστα σε γραμμή Α ή τη κρουαζε κασμιρένια μπλούζα και ολοκλήρωσε το ντύσιμο.

Βήμα 4o : Κάνε ένα μακιγιάζ που να σε αναδεικνύει και χτένισε τα μαλλιά σου σε ανάλογο ύφος. Προσεκτικά μόνο, πρέπει να μείνεις μακριά από την υπερβολή.

Και δυο tips που θα απογειώσουν το σύνολο:

Tip 1: Δώσε έμφαση στο σωστό σιδέρωμα των ρούχων που θα τα κάνει να δείξουν τη φόρμα τους αλλά και στην άνεση. Δεν πειράζει να είσαι λίγο παραπάνω ή λίγο παρακάτω ντυμένη από την περίσταση, (Μυστικό: Ισα -ισα, αυτό θα κάνει την διάφορα.) αρκεί να είσαι άνετη. Τα stilettos είναι υπέροχα, αλλά σε ένα κλαμπ σχεδόν κάνεις δεν θα τα δει. Όμως στο πρόσωπο σου θα βλέπουν ποσό υποφέρεις φορώντας τα όλο το βράδυ.

Tip 2: Είναι υπέροχο να είσαι απλά ο εαυτός σου. Άπειρα όμορφα ρούχα κυκλοφορούν στο δρόμο από γυναίκες και άντρες που τα φορούν με σνομπισμό. Και τελικά, τα θάβουν. ΄΄Το στυλ θέλει λίγα καλοραμμένα ρούχα και πολύ προσωπικότητα΄΄ Κοκό Σανέλ

 

Κανελλοπούλου Στεφανία

Αισθητικος-Stylist Pan-Sik,

Scuola di moda

Merchandising Grande di moda