Πως να διοργανώσετε το τέλειο παιδικό πάρτυ στο σπίτι!

Πως να διοργανώσετε το τέλειο παιδικό πάρτυ στο σπίτι!

Πως να διοργανώσετε το τέλειο παιδικό πάρτυ στο σπίτι!

Το παιδικό πάρτυ είναι μια απαραίτητη κοινωνική εκδήλωση για το παιδί καθώς το κάνει να αισθάνεται μοναδικό και το επίκεντρο της προσοχής για εκείνη την μοναδική ημέρα των γενεθλίων του ή της ονομαστικής του εορτής. Minimal ή πιο πλούσιο δεν έχει σημασία καθώς η κεντρική ιδέα του είναι το παιδί να αισθανθεί ότι δίνεται η απαραίτητη σημασία από τους γονείς και το περιβάλλον του για κάτι το οποίο εκείνο γιορτάζει.
Πολλές φορές η διοργάνωση του μπορεί να αποτελέσει πονοκέφαλο για τους γονείς οι οποίοι είτε δεν έχουν τον χρόνο,είτε το budget, είτε τον χώρο για να διοργανώσουν ένα επιτυχημένο παιδικό πάρτυ. Με μερικά όμως απλά tips η διαδικασία μπορεί να γίνει πολύ απλή, γλιτώνοντας σας χρόνο και χρήμα και κυριώς να αφήσουν το σπίτι σας σε μια καλή κατάσταση καθώς ένα ανεξέλεγκτο πάρτυ μπορεί να είναι πραγματικά καταστροφή.

Παρακάτω σας παρουσιάσουμε μερικά tips για το στάδιο της προετοιμασίας.

– Το θέμα .
Σε συνεργασία με το παιδί σας αποφασίστε μαζί το θέμα του πάρτυ σας, το οποίο μπορεί να είναι συνήθως ο αγαπημένος ήρωας του παιδιού σας. Σε άλλη περίπτωση εάν έχετε έναν προέφηβο ή έφηβο που εορτάζει το θέμα μπορεί να είναι θεματικό άλλου τύπου, havana party, disco party κτλ. Να ξέρετε ότι επιλέγοντας ένα πιο κλασσικό θέμα η προετοιμασία αλλά και τα έξοδα θα είναι λιγότερα καθώς θα μπορέσετε να βρείτε υλικά, στολές και άλλα στοιχεία του πάρτυ πιο εύκολα. Με ένα εξειδικευμένο θέμα θα χρειαστεί να παραγγείλετε τα στοιχεία του και να προετοιμαστείτε καλύτερα.

– Οι προσκλήσεις.
Αν πρόκειται για παιδικό πάρτυ και όχι εφηβικό θα χρειαστείτε έντυπες προσκλήσεις, τις οποίες θα τις προμηθευτείτε από κάποιο κατάστημα με είδη πάρτυ, ή μπορείτε να απευθυνθείτε σε κάποιο τυπογραφείο για έναν μικρό αριθμό custom made προσκλητηρίων. Σε άλλη περίπτωση μπορείτε να προμηθευτείτε και κάποιες χειροποίητες προσκλήσεις για ένα πραγματικά προσεγμένο αποτέλεσμα. Το σημαντικό για το προσκλητήριο είναι να έχετε ένα τηλέφωνο επιβεβαίωσης παρουσίας και ο λόγος είναι για να γνωρίζει το παιδί πριν το πάρτυ ποιους καλεσμένους να περιμένει και να είναι προετοιμασμένο και επίσης εσείς να μπορέσετε να υπολογίσετε τις ποσότητες τούρτας, φαγητών και ποτών που θα χρειαστείτε.

– Η ώρα
Η ώρα της πρόσκλησης διαμορφώνεται αναλογικά με την ηλικία του εορταζόμενου και των καλεσμένων σας. Έτσι για παράδειγμα εάν το παιδί σας γίνεται 3 ετών, περίπου στις 9 θα πρέπει να βρίσκεται στο κρεβατάκι του, όποτε μια ώρα προσέλευσης γύρω στις 5 30 το απόγευμα είναι ιδανικά. Αν το παιδί είναι γύρω στα 7 έτη μπορείτε να έχετε μια ώρα προσέλευσης γύρω στις 6 και 30. Θα πρέπει πάντοτε να υπολογίσετε ότι η προσέλευση θα ολοκληρωθεί
περίπου μία ώρα μετά την ώρα που έχετε ορίσει όποτε προγραμματίστε τα τυχόν event που έχετε προγραμματίσει σε αυτόν τον χρόνο.