Νυφικό Μακιγιάζ, το σημαντικότερο μακιγιάζ της ζωής σας. Όλα τα tips που πρέπει να ξέρετε. (Α’)

Νυφικό Μακιγιάζ, το σημαντικότερο μακιγιάζ της ζωής σας. Όλα τα tips που πρέπει να ξέρετε. (Α’)

To νυφικό μακιγιάζ, είναι ένα μακιγιάζ με ιδιαίτερες απαιτήσεις. Είναι πολλά τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να συγκεντρώνει χρωματολογικά, από άψογης ποιότητας καλλυντικών, αντοχής αλλά και αψογής συμπεριφοράς στα φώτα του φωτογράφου και στις HD κάμερες. Πρέπει με λίγα λόγια, όχι μόνο να διορθώνει τυχόν ατέλειες στο πρόσωπο της νύφης και να κολακεύει τις αποχρώσεις και τα χαρακτηριστικά της αλλά ταυτόχρονα να παραμείνει αναλοίωτο κάτω από ποικίλες και σκλήρές συνθήκες, όπως ο χαιρετισμός των καλεσμένων, η πιθανή αυξημένη θερμοκρασία αλλά και το πολύωρο γλέντι. Το τελευταίο αλλά και το κυρίοτερο είναι το μακιγιάζ, να γράφει εξαιρετικά στον φακό και να παραμείνει σε άριστη κατάσταση ακόμα και στην τελεύταια λήψη του φωτογράφου τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ας πάμε όμως αναλυτικά να σας αποκαλύψουμε όλα αυτά που θα πρέπει να προσέξετε κάθε φορά που κάνετε ένα δοκιμαστικό πρωτού καταλήξετε στον ή στην επαγγελματία που θα εμπιστεύθειτε το μακιγιάζ της πιο σημαντικής ημέρας της ζωής σας, στον γάμο σας. Στο παρόν άρθρο δεν θα αναφερθούμε σε όλη την αισθητική και άλλη περιποίηση που θα πρέπει να έχει προηγηθεί στο πλαίσιο αισθητικής προετοιμασίας της νύφης αλλά θα επικεντρωθούμε αμιγώς στην διαδικασία του μακιγιάζ.

-Το primer. Το primer είναι ένα προιόν που ίσως δεν είναι απαραίτητο σε άλλα μακιγιάζ αλλά στο μακιγιάζ νύφης είναι. Οι σιλικόνες που περιέχει δημιουργούν ένα film το οποίο εξομαλύνει όχι χρωματικά αλλά δομικά όλες τις τυχόν ατέλειες που υπάρχουν στο πρόσωπο (μικρά σημάδια, ανοικτοί πόροι κτλ). Με αυτό τον τρόπο οι χρωστικές του make up που θα ακολουθήσουν θα δώσουν εννιαίο τόνο στην επιδερμίδα δουλεύοντας όμως πάνω σε λείο καμβά που έχει δημιουργήσει το primer.

– To consileur. To consileur είναι εξαιρετικά σημαντικό προιόν για την συνολική εικόνα του μακιγιάζ, κάθε μακιγιάζ, αλλά πόσο μάλλον του νυφικού. Κατα την διάρκεια του δοκιμαστικού σας θα πρέπει να ελέγξετε δύο χαρακτηριστικά του, την υφή του και την απόχρωση του.

Υφη: Ακόμα και αν παντρεύεστε σε πολύ νεαρή ηλικία, το χαμόγελο σας κατά την διάρκεια του γάμου και της διαδικασίας θα δημιουργήσει γραμμές εκφρασης. Ειναι πολύ πολύ σημαντικό το consileur να μην μαζευτεί σε καμοία πτύχωση, είτε του πάνω φλεφάρου, είτε στο πόδι της χήνας ειτε στις ρινοπαρειακές αύλακες. Συνήθως καλύτερη συμπεριφορά παρουσιάζουν τα λεπτόρευστα υγρά consileurs αλλά αυτό είναι κάτι που η make up artist μπορεί να επιλέξει.

Απόχρωση: Η απόχρωση του consileur πρέπει να έχει δύο χαρακτηριστικά, ο τόνος και χρωματική του βάση. Το πιο κοινό λάθος που γίνεται είναι η πολύ ανοιχτή απόχρωση consileur προσπαθώντας να δημιουργήσουν ένα πιο φωτεινό απότελεσμα. Αυτό θα δείξει ένα αποτέλεσμα με λευκά δακτυλίδια γύρω από τα μάτια το οποίο κάθε άλλο παρά σωστό είναι για το νυφικό μακιγιάζ, εάν θέλουμε φωτεινότητα στην περιοχή αυτό μπορεί να γίνει με ενα highlighter στην συνέχεια και ο τόνος του consileur να είναι σωστός. ¨Οσον αφορά την απόχρωση, τυπικά στον δερματότυπος των ελληνίδων, ακόμα και σε ωλευκά δερματα ταιριάζει μια απόχρωση με βάση το κίτρινο μπέζ, όστoσο στην αγορά κυκλοφορούν και consileurs με βάση το μπλέ σε περίπτωση που η επιδεμίδα σας περισσότερο έχει βάση το ρόζ και όχι το κίτρινο.

Στο επόμενο μας άρθρο η συνέχεια…